Nora Välimäki
Yoga - Reiki - Coaching

Min resa

I år fyller jag 53 och de senaste 10 åren har varit de gladaste och friskaste i mitt liv! Jag är innerligt tacksam över de möjligheter livet har gett mig och glad över varje ny dag Jag känner stor tillfredställelse i mina uppdrag och bidrar förhoppningsvis till att göra världen till en lite bättre plats. För mig är det helt avgörande att känna att jag gör skillnad. Ett mål jag har haft så länge jag varit medveten nog att fundera över mitt syfte här på jorden är att kunna hjälpa andra. Som tur har jag haft förmånen att göra just det, på olika sätt: som lärare, som chef och ledare och nu som coach och utbildare inom mitt egna företag. 


Idag vet jag att gå runt med ständig stress, jäkt och en strävan efter mer materia inte bidrar till välmående. I många år lyssnade jag inte på vem jag verkligen var, utan pressade mig att göra saker som jag trodde andra förväntade sig av mig. När man får höra att man är bra på något är det lätt att glömma vad man egentligen vill och i slutändan kanske man förverkligar andras förväntningar istället för sina egna. Oavsett hur mycket prestige, egendomar eller prestationer vi samlar ihop i livet så är inte det någon garanti för lycka... Lyckan kommer från att våga stanna upp och känna att just den här stunden är helt perfekt och jag är nog precis där jag är. Just nu. Inte imorgon, nästa år eller efter nästa karriärkliv... När jag vågade möta mitt ego vågade jag också sluta jaga yttre bekräftelse. 


Avgörande för mig har varit att hitta tid för återhämtning och stillhet. Jag tar hand om mig själv genom att meditera, yoga, göra reiki och tillbringa tid ute i naturen och har bytt från ett väldigt extrovert arbetsliv (chefsuppdrag på den traditionella karriärstegen) till att jobba mer skonsamt i ett friare format De förändringar jag gjort har varit viktiga steg mot att må bra och leva ett lust- och glädjefyllt liv. För dig kanske det är något annat, men oavsett vad så hoppas jag du tar dig tid att ställa dig själv frågan och lyssna till svaret. Och vill du, så hjälper jag dig gärna på vägen. 


Reikiprinciperna

Bara för idag

Lev i tacksamhet

Släpp din ilska

Lev i ärlighet

Släpp din oro

Lev i kärlek


 
 
 
Post
Samtal